Økologisk vs. Biodynamisk vin

Økologisk og biodynamisk vin er to typer vin, der fremstilles på en bæredygtig måde. I modsætning til konventionel vinproduktion, der ofte anvender kemikalier og pesticider i vinmarkerne, fokuserer økologisk og biodynamisk vinproduktion på at skabe et sundt økosystem i vinmarkerne.

Økologisk vin fremstilles ved hjælp af økologiske dyrkningsmetoder, hvilket betyder, at vinproducenterne ikke må anvende kemikalier eller pesticider i deres vinmarker. I stedet fokuserer de på at opretholde sunde jordbundsforhold og føre en bæredygtig drift af vinmarkerne.

Biodynamisk vin tager økologisk dyrkning et skridt videre ved at følge principperne for biodynamisk landbrug. Dette inkluderer bl.a. at tage hensyn til vinmarkernes økologiske cyklus og at anvende særlige præparater, der skal hjælpe med at opretholde en sund jordbund.

Mange mennesker vælger at købe økologisk og biodynamisk vin, fordi de mener, at det er sundere for dem og for miljøet. Dette skyldes, at der ikke er brugt kemikalier eller pesticider i vinmarkerne, og at vinproducenterne har fokus på at opretholde et sundt økosystem.

Økologisk og biodynamisk vin kan dog også være dyrere end konventionel vin, da produktionsmetoderne ofte er mere tidskrævende og kræver mere arbejde.

Uanset om man vælger økologisk eller biodynamisk vin, er det vigtigt at huske, at det er individuelt, hvad der passer bedst til ens personlige præferencer og budget.

Det er altid en god idé at læse etiketterne og undersøge de forskellige produktionsmetoder, inden man køber vin.
Det er selvfølgeligt her Backstage Wine kommer ind i billedet - for vi har nemlig lavet forarbejdet for dig. Vi besøger og undersøge nemlig nøje vores producenter og deres produktionsmetoder inden vi vælger hvad vi vil have på vores hylder.

På den måde er vi ihverfald altid sikre på at vi kan stå indenfor vores vine og den måde de er produceret på. 

 

Tidligere opslag
Nyere opslag
Luk (esc)

BLIV EN DEL AF BACKSTAGE WINE CLUB!

Når du melder dig til vores nyhedsbrev, bliver du automatisk en del af Backstage Wine Club. Her får du særligt tidlig adgang til nyankomne vine, ekstraordinære tilbud, vin-arrangementer og nyheder.
Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Hva'.. er du gammel nok?

Der er jo dejlig alkohol i de fantastiske vine vi sælger og af den grund, skal vi lige have bekræftet at du er over 18 år.

Indkøbskurv

Din kurv er tom
Shop nu